Akü imalatı için ön hazırlık yapabilen, malzemelerini hazırlayabilen akü ürettikten sonra ambalajlayıp kullanıma hazır hale iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına uygun olarak getirebilen kişidir.
Ahşap Üst Yüzey İşlemcisi, sipariş alan, iş organizasyonunu yapan, iş güvenliği önlemlerini alan, malzemeyi seçen, boya ve vernik araç, gereç ve makinelerini kullanan, boya ve vernik atan, kontrol eden ve Meslekî eğitime ilişkin faaliyetleri sürdüren nitelikli kişidir.
Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler; Ahşap işleri ve marangozluk işleri yapan fabrikalarda vb işyerlerinde çalışabilirler.
Ahşap doğrama ve kaplama işlerini iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak yapabilme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Açık Ocak maden işletmelerinde iş makinelerinin dar alanlardaki hareketlerini düzenleyen, operatör ve ağır iş kamyonu şoförlerinin makine altı, harman ve yol kesişim noktalarında güvenli manevra yapmaları ve emniyetli şekilde seyretmelerine yardımcı olan, manevra alanlarının çalışma emniyetini sağlayan nitelikli kişidir.
Tekniğine uygun iş makinesi resmi çizebilen, iş resmini CNC torna ve freze tezgahlarının tanıyabileceği formata çevirebilen, bakım ve onarımlarını, montaj ve demontajını, iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına uygun olarak yapabilen bireydir.
Numuneleri kontrol ederek teslim alma, uygun yerlere taşıma, deneye hazırlama, deney standartlarına göre işlem yapma, cihazları kullanma, deney sonrası ortamı ve cihazları temizleme, arta kalan numuneyi uygun ortamlarda saklama, kalan malzemeyi bertaraf etme ve diğer beton - betonarme işlerini yapabilen bireylerdir.
Meslek olarak aşçılık yapmak isteyen herkes Aşçılık Eğitimi Sertifika Eğitimine katılabilir. Aşçılık eğitimi sertifika programına katılan adaylar eğitim videolarımızı izledikten sonra online sınava giriş sağlarlar.
Emlakçılık yapılabilmesi için üniversiteler veya Milli eğitime bağlı kurumlar tarafından düzenlenen kurslara katılım sağlanmalıdır. Üniversite iş birliği ile hazırlanan emlakçılık kursu sonunda emlakçılık sertifikası alabilirsiniz.
Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler; Petrol Rafinerileri, Doğalgaz Tesisleri, Petrokimya Endüstrisi, İnşaat Sektörü, Enerji Nakil Hatları ve vb. işyerlerinde çalışabilirler.
İlgili kanunda İşverenin ilkyardım, yangınla mücadele ve tahliye işleri için, işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeleri dikkate alarak, bu konuda eğitimli, uygun donanıma sahip yeterli sayıda kişiyi görevlendirmesi gerektiği belirtilmektedir
Ülkemizde deprem, sel yangın v.b doğal afetler nedeniyle de binlerce kayıp verilmektedir. İşyeri olarak anılan yerlerde olası bir acil durumda ve kaza durumunda olay yerinde bulunan kişiler tarafından yapılan ilkyardım müdahaleleri önem arz etmekte ve hayat kurtarıcı nitelikte olmaktadır.
Yönetmelik kapsamına giren ve hijyen eğitimi belgesi bulunmadığı halde işçi çalıştıran firma veya iş başvurusunda kendisinden hijyen eğitimi belgesi istenen işçi için gerekli belgeleri almalarına yardımcı olmaktır.
Bilgisayarlı muhasebe yazılımları, ofis ya da iş sahası dışında da verilere güvenli ve hızlı bir şekilde erişim sağlamaya olanak tanır.